Er zijn meerdere redenen waarom Smart Industry heel erg belangrijk voor uw bedrijf is.

Natuurlijk is het zo dat ontwikkelingen vaak heel erg langzaam gaan. Kijk naar Skype, dat in 2003 is opgericht. Nog steeds zijn mensen bereid om voor telefoongesprekken te betalen. Er zijn in middels al meerdere varianten van, maar nog steeds kopen we bundels om te telefoneren.

Soms gaan de ontwikkelingen echter ook heel erg snel. We zijn druk met het versturen van fakturen middels PDF’s. Die we dan gemakkelijk in willen kunnen voeren Zouden er niet betere systemen zijn, die nog veel gemakkelijker zijn en minder foutgevoelig?

Wanneer een bedrijf zich gaat ontwikkelen tot een Smart Industry bedrijf, dan heeft dat grote gevolgen. Als het goed is gedaan, zijn de consequenties disruptief. Dat wil zeggen dat het ontwrichtend of verwoestend is voor de bedrijven die er niet aan mee doen. Er zijn in middels voorbeelden genoeg te noemen, waar dat al het geval is, of zeer binnenkort zo zal zijn.

Exponentiele-vs-lineaire-groei

De bedrijven hebben dan zo’n voorsprong op de rest, dat de bedrijven die niet mee zijn gegaan, het niet zullen overleven. Het probleem daarbij is, dat de ontwikkelingen niet lineair verlopen maar exponentieel. Dat wil zeggen de ontwikkelen per tijdseenheid zich  niet met een percentage van een aantal procenten zal toenemen maar telkens zal verdubbelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de 3.5″ HD floppy van 1996. Scandisk heeft de nieuwe SD al aangekondigd met een opslagcapaciteit van 1 TB (Terrabyte) Dat is gelijk aan 754.297 stuks Floppies van 3.5″HD. 

sandisk-1tb

De theorie over de  product-levens-cyclus gaat door deze steeds maar snellere ontwikkelingen niet meer op. De tijd nadat een product in zijn maturity fase zit, is veel korter geworden en de decline, gaat echt veel sneller. Het is dus echt veel meer oppassen geblazen voor een ondernemer.