PIM is Product Informatie Management. het is een systeem dat de productinformatie organiseert. dat gaat over eigenschappen van producten, maar ook over prijs informatie en fotomateriaal. Teksten in verschillende talen. De productgegevens kun je dan voor meerdere doeleinden gebruiken. Denk aan prijslijsten, catalogy, webshops. Je hebt al je productdata dan goed georganiseerd.
De kracht van een PIM systeem zit hem in het samenvoegen van data. Je zou het een soort platform kunnen noemen. Veel informatie komt vaak uit je ERP systeem of je krijgt informatie van leveranciers toegeleverd. Hoe voeg je dat nu samen? Hoe houdt ik het actueel, er komen producten bij, vallen producten af, prijzen veranderen.

In je ERP systeem heb je vaak maar beperkte informatie. een artikelnummer en een tekstregel van 40 posities. Maar voor een webshop wil je ook graag commerciële beschrijvingen van een product. Dat soort informatie zou je in een PIM-systeem kunnen regelen. Het samenvoegen van dit soort informatie gaat relatief eenvoudig met behulp van een platform.

Kijk hier voor een checklist met betrekking tot product informatie